Converting A->A or B->B

Got questions or tips about the Conversion process? This is the place to discuss them.


Forum rules

Read the FAQs and search the forum before posting a new topic.

This forum is for discussing tips and understanding the process involved with Converting faces from your trained model.

If you are having issues with the Convert process not working as you would expect, then you should post in the Convert Support forum.

Please mark any answers that fixed your problems so others can find the solutions.

Post Reply
User avatar
apueyo
Posts: 3
Joined: Mon Jul 26, 2021 8:17 am
Location: Spain
Has thanked: 1 time
Contact:

Converting A->A or B->B

Post by apueyo »

Hi, is it currently possible to run a conversion process in which to produce face A from A, or face B from B, on a set of faces or image sequence, with an already trained model?

That would potentially allow for good comparisons and maybe an extra step of refinement via an external neural network.

Thank you!!


User avatar
torzdf
Posts: 1495
Joined: Fri Jul 12, 2019 12:53 am
Answers: 127
Has thanked: 51 times
Been thanked: 287 times

Re: Converting A->A or B->B

Post by torzdf »

Sure. Select the swap option in convert settings to swap which decoder is used.

My word is final


User avatar
apueyo
Posts: 3
Joined: Mon Jul 26, 2021 8:17 am
Location: Spain
Has thanked: 1 time
Contact:

Re: Converting A->A or B->B

Post by apueyo »

Hey, wouldn't that convert B into A?

What I'd be looking for is encoding A and decoding it again into A. Or encoding/decoding B into B.

Thanks!!


User avatar
torzdf
Posts: 1495
Joined: Fri Jul 12, 2019 12:53 am
Answers: 127
Has thanked: 51 times
Been thanked: 287 times

Re: Converting A->A or B->B

Post by torzdf »

Well.... It would only change if from B to A if you started sending it B's faces.

By swapping the model you our swapping the decoder, so you will get "A"s decoder rather than "B"'s

My word is final


User avatar
apueyo
Posts: 3
Joined: Mon Jul 26, 2021 8:17 am
Location: Spain
Has thanked: 1 time
Contact:

Re: Converting A->A or B->B

Post by apueyo »

Thank you, it does work!!!!

* Edit: I finally understood the encoder is shared and it's only the decoder that is swapped. Sorry for asking about something already documented - hopefully this question is useful for somebody else still grasping these concepts :)


Post Reply