"Head" option in modelsettings

Want to understand the training process better? Got tips for which model to use and when? This is the place for you


Forum rules

Read the FAQs and search the forum before posting a new topic.

This forum is for discussing tips and understanding the process involved with Training a Faceswap model.

If you have found a bug are having issues with the Training process not working, then you should post in the Training Support forum.

Please mark any answers that fixed your problems so others can find the solutions.

Post Reply
User avatar
rolnor
Posts: 49
Joined: Tue Feb 23, 2021 10:09 am
Been thanked: 2 times

"Head" option in modelsettings

Post by rolnor »

Has anyone here tried the "Head"option in the modelsettings?
I would like to do a model with full head and hair, can this be done succesfully? What model is best for this? What parameters should I use?


User avatar
swapration
Posts: 21
Joined: Thu Sep 10, 2020 1:21 am

Re: "Head" option in modelsettings

Post by swapration »

Was wondering how 'full head' models turn out as well. Due to all the extra detail I'm guessing you need to use a really high resolution model like sae set for max detail, something like 256 input and auto dim set greater than 512?

Also would 'head' centering be best if you want to do face + ears? Probably need at max 87.5% or maybe 88% coverage since hair isn't included?


User avatar
torzdf
Posts: 1422
Joined: Fri Jul 12, 2019 12:53 am
Answers: 125
Has thanked: 47 times
Been thanked: 275 times

Re: "Head" option in modelsettings

Post by torzdf »

I have not tested it. Some people currently are (I'm looking at you @abigflea and @deephomage).

Hair is "complicated". You obviously need to use the BiSeNet mask (with hair included) to do full head training. Any other mask would make the whole endeavor pointless. I would also speculate that you would need 100% coverage, but that is probably going to depend a lot on how much head movement there is in your final scene.

My word is final


User avatar
rolnor
Posts: 49
Joined: Tue Feb 23, 2021 10:09 am
Been thanked: 2 times

Re: "Head" option in modelsettings

Post by rolnor »

Thanx. I am now covering hair with a hoodie or a hat but I will probably try the Head option in the near future and see what I get.


Post Reply